18.9.2011

Kokeilemassa

Käytiin sitten ensimmäisen kerran kevään jälkeen tokokokeessa. Tuloksessa ei ole kehumista, todellinen pohjanoteeraus siis. Mutta silti mulla jäi oikein positiivinen kuva kisaamisesta ja tuosta koirasta. Sillä oli kivaa, häntä heilui kokoajan, eikä se paineistunut yhtään :) Sen kanssa oli kivaa olla koenauhojen sisällä, vaikkei liikkeet ihan putkeen menneetkään. Leia oli rento ja se jaksoi hyvin toimia palkatta. Kehuista se sai lisää potkua ja suorituksen jälkeen se sai syödä ison keon lihapullia. Tällä suorituksella tultiin kuitenkin luokassa neljänneksi :D Kummastakaan alemmasta luokasta ei tullut yhtään ykköstulosta, ja paikallamakuussa pysyi alokkaista vain 2 koiraa (hatunnostot näiden koirien omistajille!).

Ai niin, olisko taas koottujen selitysten paikka?

Luoksepäästävyys: 10
Paikallamakuu: 0.... Leia meni heti käskystä maahan ja jäi rauhallisella mielellä makuuseen. Melkein heti nousi seisomaan ja hiipimään vieressä maannut koira, ja Leia vilkaisi sitä hetken. Jäi kuitenkin makaamaan, kunnes sen päässä välähti. "Hei tää onkin luoksetulotreeni", ja tuli täysillä mun luokse ja luuli olleensa vähintään maailman paras koira. Huokaus.
Seuraaminen hihnassa: 7, Liikkuri käski juoksuun, ja lähdin, yht'äkkiä huomasin että ai juu en ookkaan saanut lupaa palata normaaliin käyntiin.. Tuomarilta siis kommenttia että sitä liikkuria pitäs kanssa kuunnella. Hups.
Seuraaminen vapaana: 8, Ihan jees seuruuta, mutta juoksuosuudessa tipautti kontaktia.
Liikkeestä maahan: 9, En muista mistä pistevähennys, tais olla ihan hyvä.
Liikkeestä seisominen: 0, Jäi hyvin, mutta sitten lähti hiipparoimaan, joten pyysin koiran sivulle ja lopetettiin liike.
Luoksetulo: 5, Leia lähti vähän turhan innokkaassa mielentilassa, ja täysillä. Mä vaan toivoin että se muistaa hidastaa, ei muistanut. Törmäsi niin että meinasin horjahtaa. Mutta kivaa oli koiralla :D
Estehyppy: 8, Olis ollut ihan täydellinen, mutta eikö koiran jalat osuneet hypätessä esteeseen. Höh!
Kokonaisvaikutus: 9, Tuomari tykkäsi ja sanoi että Leia on innokas ja iloinen, sillä heiluu kokoajan häntä ja se näyttää siltä että sillä on kivaa. Sanoi myös että olen tehnyt sen kanssa hyvää työtä ja harmitteli noita nollattuja liikkeitä.

114p. ALO3 ja 4.sija

Kokeen jälkeen tein Leialla paikkamakuun, ja samaan aikaan teki pari koiraa paikkista kehänauhojen sisällä, niistä toinen juoksi täysillä Leian ohi. Just sellanen häiriö siis mitä me tarvittiin. Sai palkattua sen siitä että paikkiksessa voi myös ne muut koirat nousta, vaikka sen tehtävä on pysyä maassa. Tälläistä treeniä jatketaan.
Tehtiin myös seuruu ja liikkeestä seisominen, ja teki tosi hyvin. En ymmärrä mikä tossa seisomisessa oli kun se valui suorituksessa, se on ollut aina yksi varmimmista liikkeistä..

Uusia haasteita kohti. Tajusin tänään että kisaaminen on oikeestaan aika kivaa, ei sen tarvitse olla maailman vakavin asia.. Tärkeitä on pitää hauskaa koiran kanssa ja muistaa kiittää sitä hyvin tehdystä työstä. Joskus menee päin mäntyä, mutta menkööt... :)

9 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Hienoa, että oli iloinen koe ja teillä oli kehssä hasukaa. Tekniikka on kuitenkin vaan tekniikkaa ja sitä voi harjoitella lisää, mukava yhdessä tekeminen on kaiken treenaamisen ja kisaamisen keskeinen asia! Onnea hauskasta kokeesta!! Tsemppia treenailuhin ja kuten sanotaan kyllä se sieltä tulee! ;)

Laura kirjoitti...

Kiitos, niinpä :D Olisin muuten onnitellut sua Kion avo-ykkösestä, mutta kun yritän kommentoida tulee teksti että mulla ei ole oikeutta kommentoida sinne? :D Onnea kuitenkin, jos luet tämän! Kio tekee hienosti hommia, pääsette vielä pitkälle! :)

Amy kirjoitti...

Loistavaa, tosi kivasti kirjoitettu kokeesta, toisin kuin minä joka ei kirosanoja säästele kun ykkönen jää haaveeksi... ;D

Leia todellakin teki hienosti ja oli pätevä. Nyt treenaamaan kisamaista suoritusta kehänauhojen sisällä, niin pakkohan sen ykkösen on irrota. Ja luoksarissa Leian täytyy oppia hidastamaan x)

Ps. haluutko, että laitan videon kokeesta nettiin? ;)

Sanna ja Siiri kirjoitti...

Pääasia että koiralla oli kivaa ja että kokeesta jäi itselle hyvä fiilis vaikkei ykköstä tullutkaan. Nyt vaan uutta matoa koukkuun :)

Laura kirjoitti...

Kiitos Amy ja Sanna :)

Ja Amy - Hmm.. laita ja älä laita :'D Jos siitä ei oo kauheesti vaivaa, niin laita vaan ja laita vaikka viestillä mulle osoite? Voisin katsoa siitä paria juttua, mutta sen jälkeen sen voi vaikka poistaa.. :DD

Mia kirjoitti...

Kiitos kiitos. ;)
Ilmeisesti joku blogger härö, mulla kyllä on meinaan et voi kommentoida, en tiie mikä sitten on, kävin äsken viel tarkastamassa.

Laura kirjoitti...

Se on ollut jo pidemmän aikaa tuo etten voi kommentoida teidän blogiin, sama vika muuten Amyn koirien blogissa :( Muiden bloggerin blogeihin olen kyllä onnistunut kommentoimaan. Mikäkän tossa nyt sitten on, höh :(

Amy kirjoitti...

^ mun yks kaveri ei pysty työpaikkansa koneelta kommentoimaan mun blogiin (mulla sama juttu töissä joidenki blogien kohdalla)... Kokeilepa joskus niin, että kun oot kommentoimassa, päivität sen sivun uudestaan. Toi on onnistunut ainakin mulla.
Muuta en osaa oikee neuvoo... Mun blogin asetuksissa on, että kaikki voi kommentoida :/ Pystyt sentään lukemaan meidän blogia?

Laura kirjoitti...

Lukemaan pystyn ja ei tuo nyt sun kohdalla haittaa kun voin kommentoida suullisestikkin kun niin usein nähdään :D Päivitys ei oo auttanut..