15.5.2012

Treenejä maanantain iloksi

Leevi teki tänään pikaisen startin Ojanko Cupin mölliradalla. Näin aluksi voin sanoa etten sitten yhtään tykkää olla aloittamassa luokkaa, mutta oli vähän kiire kun Leialla alkoi tokotreenit klo 19 vastakkaisella kentällä ja minimöllit aloitti 18.55.. Niinpä sain Leeville numeron 0 ja heti rataan tutustumisen jälkeen vaan radalle.

Itse rata näytti alkuun aika haastavalta. Vauhtisuoria siitä ei pahemmin löytynytkään, ja aika tarkkana sai olla että koira löysi tiensä oikeille esteille. Möllirata oli siis hypäri, putkia ja hyppyjä siis sekä muuri. Meidän rata ei ollut mikään erityisen nätti, vähän sellasta sähläystä kun en ehtinyt valmistautumaan kunnolla. Putkiin sai ohjata koiran kummasta päästä tahansa, ja koska mun suunnitelmat vähän unohtui vauhdissa niin ohjailin sen vähän sattumanvaraisesti kumpaan päähän ehdin. Paremmalla suunnittelulla olis tullut parempi aikakin. Nollarata sieltä kuitenkin taas tuli, aika oli kutakuinkin -10 sek. ja sijoitus minimölleissä neljäs. Koira teki kivasti ja yllätti mut taas siitä kuinka hyvin se luki ohjaustani, vaikka olisin saanutkin olla paljon huolellisempi.

Sitten lähdettiin Leian kanssa ensimmäiseen avoryhmään. Muutamia uusia ideoita saatiin mukaan, ja treeniintoa kaupanpäällisenä. Kaukoja kokeiltiin sekä selkä koiraan päin äänellä ohjaten, että pelkillä käsimerkeillä. Tajusin nyt että Leiahan tuijottaa kaukoissa mua suoraan silmiin ja lukee huuliltani käskyt, ei niinkää ole kiinni käsimerkissä tai edes äänenpainoissa kuten kuvittelin.

Paikallamakuuta muut koirat teki rivissä ohjaajat piilossa. Laitoin Leian muutaman metrin päähän rivin reunaan, pysyttelin itse lähellä ja palkkailin tiuhaan. Leia pysyi sen 2-3 min. makuun kokonaan hyvin rauhallisena, ei ottanut painetta, eikä vilkuillut ympärilleen. Tosi hieno.

Häiriötreeniä tehtiin myös, Leia ei näemmä kiinnostu juurikaan muiden antamista käskyistä tai häiriöstä, vaan on hyvin kuulolla nimenomaan mun antamille käskyille kuten pitääkin. Yleinen käytös yhteistreeneissä vaatii taas vähän muistuttelua. Yksin kun ollaan tokoiltu pitkään niin tuon mielestä kaikki treeniaika käytetään tehokkaasti, ja se hyppelee tasajalkaa ympärilläni että "mitä seuraavaksi" eikä rentoudu välillä vaan olemaan. Tosi tyytyväisiä ollaan ryhmäpaikasta tokossa ja tosiaan päästä hioimaan meidän tämänhetkisiä pulmia.

Leia teki vielä ojangossa vauhdikkaita hyppy-putki pätkiä minikorkuisilla rimoilla. Jestas mikä vauhti ja imu putkille :o Hyvin irtosi kyllä, ja luki putket kaukaa. Lisäksi tehtiin taas jokunen toisto kontakteja, niitä tuskin voi liikaa treenata.

Meillä oli hurttien kanssa oikein mukava ilta tokon ja agin parissa :)

Ei kommentteja: