5.4.2013

Paluu arkeen


Juoksut lusittu ja herra piisoni on palannut onnellisesti kotiin reissultaan. Kauhea huoli ja ikävä oli pikkukoiraa, vaikka sillä olikin paras ja tutuin mahdollinen hoitopaikka. Huomasin välillä huutelevani Leeviä kotona ja laittavani Leian ruoka-annoksen viereen astian pikkukoiralle, kunnes taas muistin että eihän se ole kotona lainkaan. Hoitopaikassa se oli riehunut kissojen kanssa, jostain syystä se ymmärtää niiden elekieltä paremmin kun muiden koirien ja se todellakin leikkii niiden kanssa innoissaan. Muiden koirien kanssa se ei alennu leikkimään juuri koskaan.

Leevin kanssa juostiin pääsiäisen aikana 5 starttia agilityä yhteensä. Lauantain kisat ei menneet ihan nappiin, hyllytettiin molemmat radat. Leevi oli innokas, mutta jotenkin vielä aivan sekaisin Leian hajuista ja sen keskittyminen ratasuoritukseen oli vähän kyseenalainen. Piisoni juoksi siis useamman esteen ohi, vaikka toki ohjaajassakin oli vikaa. Luotin varmaan liikaa koiraan ja ajattelin että nyt vedetään sitten täysillä kun viimeksi jäi ne pari sekuntia ihanneajasta uupumaan. Radat itsessään oli tosi helppoja kakkosten radoiksi ja ihanneajat oli sen verran löysiä että varmasti oltaisiin niiden sisällä pysytty, kunhan olisin ohjannut koiran huolellisesti esteille, enkä ohi.. Hohhoi.

Maanantain kisoissa vedettiin sitten hypäriltä nolla ja aika oli  - 3,5 sek. Tällä sijoituttiin kolmanneksi, mutta hävittiin toiseksi tulleelle 3 sekuntia, eikä meille sitten riittänyt luvaa. Hieman ärsytti kun meni niin läheltä (taas..). Kaksi muuta rataa hyllyjä, toiselta Leevi tuli renkaan ali (!) ja toisella itse ohjasin koiran väärälle esteelle. Molemmat radat oli kuitenkin tosi kivoja ja sujuvia. Leevi meni innolla ja haki esteitä hyvin itse eikä ollut niin minussa kiinni kun lauantaina.

Leia oli juoksutaukonsa aikana ihan totaalisella toimettomuudella. Käytiin tunti tai pari päivässä lenkkeilemässä niin että piski oli liinassa ja ravaili kunnolla, muttei juuri mitään muuta. Nyt huomaakin kun Leian kanssa ollaan palattu normaaliin rytmiin että vähän on kunto ehtinyt 3,5 viikossa romahtamaan. Huomaa että eilen ja tänään on tehty kunnon lenkit, saanut olla vapaana + treenattu hallilla vauhdikkaita pätkiä agia, niin on se väsynyt iltaisin.

Kevät on ilmeisesti jo hyvää vauhtia menossa, koska tuntuu että asuu hiekkalaatikossa.. Piskit oli tämän päiväisen ojankoreissun jälkeen niin karmean näköisiä että hieman hävetti niiden kanssa tallustella bussiin kotiin tullessa, enkä ehkä itsekään niin edustavimmillani ollut saatuani vähän osumaa mudasta ja kuravedestä...

Ei kommentteja: