29.4.2013

Pikkukoira kisakentillä

 
 
Vitsit että tulee energinen olo kun ulkona paistaa aurinko ja on lämmin, tekee mieli olla kokoajan ulkona ja tehdä koirien kanssa kaikenlaista. Vaikka blogi aina hiljeneekin viikoksi tai pariksi, meillä on sitäkin aktiivisempaa elämää ruudun ulkopuolella. Ei vaan mukamas ikinä ehdi kirjoittaa mitään.
 
Leevin kanssa ei olla kisattu sitten pääsiäisen jälkeen kun skippasin vahingossa oman seuran kisojen ilmoittautumisenkin ja toisaalta ihan hyvä niin. Eilen sitten käytiin Purinalla juoksemassa kolme starttia. Leevi oli aivan ihana, niin täysillä mukana! Ihan hämmästyin miten hyvin se irtoili esteille, koska yleensä saan aika vahvasti sitä esteille saatella. Innokkuus kostautui kyllä ekalle radalle, jossa Leevi sai hepulin kesken keppejä ja ehti juosta pienen ympyrän itsekseen.. En voinut kyllä kun nauraa kun pappakoiralla meinasi lähteä mopo käsistä, tuollaisia päähänpistoja sillä oli silloin agilityä aloiteltaessakin vuosia sitten! Leian kohdalla ehkä en ehkä jaksaisi tollasta, mutta Leevi on Leevi, sen kanssa kaikki tekeminen on vaan niin huumorilla väritettyä ja hauskaa :)  Ekalta radalta saatiin 10 + yliaikaa sähläilystä, mutta 3. sija, toiselta radalta vitonen ja 3.sija ja viimeiseltä 0, LUVA ja luokkavoitto!! Ja parasta todellakin oli se fiilis tuon koiran kanssa radalla, sen meno oli sujuvaa ja tuon koiran kanssa oli niin kivaa olla radalla kun näki miten paljon sekin siitä nautti.
 
Leevi on aivan ihana, teräshermoinen kisakaveri. Välillä harmittaa että tosiaan aloitin sen kanssa kisaamisen vasta sen ollessa 9,5 vuotias, enkä jo vuosia sitten. Toisaalta estevarman ja elämänkokemusta keränneen koiran kanssa on paljon luottavaisempi mieli radalla ja se tuntee myös ohjaajansa niin että antaa myös sitä huonoa ohjausta anteeksi. Aika näyttää minne asti me ehditään agilityn saralla, varovasti toivoisin että ehdittäisiin vielä kolmosiin ainakin yleisöä viihdyttämään edes muutaman kerran. Mikään formulahan tuo piski ei enää ole, mutta kyllä tuo 3,2 m/s etenemä yleensä meille riittää ja saatetaan päästä vähän miinuksellekin. Päästäisiin kyllä parempiinkin aikoihin kun oikeasti oppisin luottamaan tuohon koiraan lisää ja treenaisin sitä kääntymään tiukemmin, sekunneistahan nuo luvatkin on usein kiinni..
Toivottavasti meillä on vielä kisa-aikaa edessä mahdollisimman paljon, vaikken ihan vuosista uskallakaan haaveilla. Ainakin kesä näyttäisi olevan kuitenkin melko aktiivinen kisojen osalta ja nyt kisataan vielä reilusti kun siihen ei ole mitään estettä vaan nimeomaan Leevi rakastaa näitä kisapäiviä :) Hyvillä mielin katselin sen menoa tänäänkin kun pikkukoira säntäsi hirmuisella draivilla lelun perään agitreeneissä ja repi saalistaan kovan murinan säestämänä, ei se vielä viisi vuotta sitten olisi ikinä leikkinyt treeneissä!

Ei kommentteja: