19.5.2013

Agikisoja, agikisoja ja vähän lisää agikisoja

Huh, olipas viikko ja etenkin viikonloppu. Perjantaina pakattiin Saran kanssa auto täyteen tavaraa ja koiria, suuntana kotkan iltakisat. Ja koska tuota matkaa olisi ollut ihan turha reissata kahteen kertaan niin yövyttiin autossa ja jatkettiin kisaamista heti aamulla. Ja jottei ihan tylsäksi kävisi niin lauantaina käytiin kotona nukkumassa ja kello soi kuudelta suuntana nummelan kisat. Nyt kotona taas ja koirat aika tehokkaasti väsytettyjä. Itselläkin vähän sellainen olo että taisin tosiaan juosta tänään 6 starttia helteessä, oleskella kisapaikalla 9 tuntia + matkat päälle ja juoksennellut metsissä milloin lämmittely, milloin jäähdyttelylenkeillä.. :)

Kukaan tuskin jaksaisi kuulla kovin yksityiskohtaisia sepostuksia yhteensä kymmenestä radasta, myönnetään etten edes muista kaikkia ratoja tai edes tuloksia enää..

Lyhyesti Leia keräili kourallisen vitosia ja kymppejä kepeitä eksymällä joko tokaan väliin tai lopettamalla kesken ja niillä radoilla kun se teki hyvät kepit niin keräiltiin niitä virhepisteitä jostain muilta esteiltä.. Oli niissä radoissa ihan hyviäkin puolia, kuten se että Leia pysyi lähdöissä, hyppäsi hyvin, teki kontaktit ja malttoi keinullakin, ohjautuikin ihan hyvin. Mutta silti jäi kyllä vähän huono fiilis radoista, Leia ei ollut sellainen kun se parhaimmillaan on vaan se oli vaan "ihan hyvä" eikä aina sitäkään. Yhtään kisaa en sen kanssa kisaa enää ennen kun kepit on oikeesti  varmat ja ehdottomasti tuo tarvitsee nyt sellaisia treenejä missä se varmasti onnistuu ja kokee olevansa maailman paras ja taitavin koira -> saisi lisää itseluottamusta tekemiseensä. Turha käydä tekemässä huonoja ratoja, jossa mahdollisuudet nolliin on lähinnä hyvän tuurin varassa..

Leevin kanssa perjantaina tehtiin myös keppivirheitä, kun piisonilla oli niin kova into päällä että se haukkui kesken keppien ja hämmästyi siitä itsekin, rikkoi siis rytmin ja meni yhden välin ohi.. Lauantaina se sai vapaapäivän ja tänään sitten kisailtiin taas. Leevi teki nummelassa kolme tosi kivaa rataa, sen kanssa oli tosi kiva fiilis radalla! Ekalta radalta hylly väärältä puolelta suoritetusta esteestä, mutta muuten tosi kiva rata, toiselta nolla sekunnin yliajalla ja hyppikseltä 10 ja 0,3 sek.aikavirhe. Kahdesta vikasta radasta päästiin palkinnoille kuitenkin ;) Tuo 10 ei koskaan selvinnyt että mistä tuli kun ei saatu videolle, koska en huomannut mitään muuta virhettä kun yhden pudonneen riman. No, ei kai sen niin väliäkään, ei sitä kisakirjaan olisi laitettu kuitenkaan. Leevin ratoihin sain kuitenkin olla ihan supertyytyväinen.! Uskalsin myös kokeilla sen kanssa monipuolisemmin eri ohjaustapoja radoilla, ja toimihan ne, piisoni ohjautui tosi kivasti.

Nyt on sitten kisataukoa melkein 3 viikkoa, tekee varmaan ihan hyvää sellainenkin välillä. Ehtii ehkä treenatakkin sitten enemmän. Mutta nyt tämä poppoo painuu unten maille ja valmistautuu uuteen viikkoon.

Ei kommentteja: