21.6.2013

Paremmalta näyttää

 
 
Leevillä oli eilen kylpypäivä ja samalla lähti turkkia taas hitusen lisää.. Tälläkertaa onnettomat haituvat päästä, toivomuksena olisi saada vähän parempaa turkkia tilalle. Pikkutoipilas voi tällähetkellä mainiosti, tänään oli neljäs päivä ilman kipulääkettä ja Leevi pääsi jo mukaan ojankoon katselemaan menoa kentän laidalta käsin. Pikkukoira oli kovin näreissään kun kukaan ei treenannut sen kanssa mitään, se oli kokoajan valppaana että joko ollaan menossa aksailemaan. Hyvä merkki sekin, intoa olisi vaikka mihin. Nyt aletaan pikkuhiljaa pidentämään remmilenkkejä, muttei mitään pitkiä lenkkejä tai agilityä ole ohjelmassa vähään aikaan kuitenkaan.


Leia pääsi maanantaina herttoniemen rantaan kirmailemaan ja tiistaina suunnattiin rajasaareen. Kuten arvata saattaa niin taas oli nuoria uroksia Leian takapuolessa, muutama hankalampi tapaus karkasi jopa portilta toiselle puolelle saarta etsimään tuota neitiä - ei edes kerran, tai pari vaan sama koira ainakin kymmenesti. Eikä sekään ollut ainut. Vähän harmittaa välillä kun täällä helsingissä ei kauhean montaa paikkaa ole missä koiria saa uittaa, ne on pääasiassa tälläisiä koirapuistotyyyppisiä ratkaisuja.. Ja koska nuo urokset ei aina niin kovin hyvin ole omistajiensa hallinnassa, niin niitä saa sitten komennella pois ihan urakalla. Huoh.

Lomalla olen hylännyt entisen päivärytmin ja yrittänyt elää ilman mitään kiireitä ja tiukkaa aikataulua. Välillä on ihanaa vaan istahtaa pihalle koirien nukkuessa terassilla hyvän kirjan kanssa ja keskittyä vaan siihen hetkeen. En nyt ihan kotona kaikkia päiviä vietä, mutta jokatapauksessa paljon enemmän tulee kotona vaan oleiltua eikä koiraeläinten tarvitse olla keskenään sitä tavallista 9-10h päivässä. Tavaksi on myös muodostunut jokailtaiset tokotreenit hieman ennen puoltayötä.. :)

Maanantaina oli vikat ohjatut tokot. Leia teki tosi hienon paikallamakuun ja paikallaistumisen. Jälkimmäistä en ole sen kanssa pahemmin tehnytkään liikkeenä, mutta eilen kokeilin olla piilossa ja hyvinhän se istua tönötti silloinkin, pätevä likka. Lisäksi tehtiin omavalintaisia liikkeitä = kaukot, hyppy ja nouto. Leia koomaili kaukoissa, ei noussut ekalla istumaan! Leian vahvin liike, mikälie siihen iski ensin. Kun tehtiin uudestaan niin teki kyllä ihan hyvin. Olen nyt luopunut noista eteentuloista joka liikkeissä (noudon palautus, luoksari, hyppy..), mutta Leialla on vähän haastavaa tuo sivulletulon oikea ajoitus.. Noudossa se kulkee välillä takaperin monta metriä ennen minua, että varmasti pääsee hyvin sivulle.. ;) Yritin kokeilla siihen jotain takapalkkaviritystä, mutta se ei ollut kovin loistokas yritys.. Täytyy varioida tähän jotakin.Omissa treeneissä Leia on tehnyt hienoja ruututreenejä, metallinouto on vähän varmistunut ja ollaan tehty kokeenomaisempia treenejä.

Agilityyn ei sitten olekaan motivaatio oikein riittänyt, en vaan saa sitä intoa takaisin mitä keväällä oli. Koirilla olis kyllä intoa ja halua radalle, mutta toisen kanssa ei voi treenata eikä toisen kanssa ole asiaa kisaamaan. Ja minähän inhosin ennen kisaamista, nyt on vaikea saada mitään hyvää syytä lähteä ojankoon kun ei tarvitse viilailla mitään tiettyjä juttuja tulevia kisoja varten. Ja silti treenattavaa olisi vaikka kuinka.. Tänään tehtiin ohjatuissa jonkinlaista variaatiota sm-kisojen radasta. Otettiin radalle pörräämään "tuomareita" Leialle häiriöksi, puomilla se jännittyi hetkeksi kun siihen tulikin yksi treenikaveri ihan lähelle eli ilmeisesti otti siitäkin vähän häiriötä, jatkoi sitten kuitenkin nätisti matkaa mun kanssa eikä tehnyt mitään tyhmyyksiä. Kivaa oli neidin kanssa radalla muutenkin, mitä alkuun oli oma ohjaus taas niin jäljessä ja pielessä, mutta alkoihan se siitä taas sujumaan kun vähän hinkkailtiin ensin yksityiskohtia radasta..





 
Hyvää juhannusta kaikille! Meidän kööri pysyttelee kotona juhannuksen ajan, muutamia hoitokoiriakin tulossa tänne juhannuksen viettoon :)

2 kommenttia:

Nea kirjoitti...

Voi ei miten sulosen näkönen Leevi onkaan <3 paranemisia pikku potilaalle!

Laura kirjoitti...

Kiitos Nea :)