17.10.2011

Ollaan me treenattukkin...

Viime viikkoina treenit on jatkuneet tuttuun tapaan, vaikken ole mitään jaksanut tänne raapustellakkaan. Leevillä tosin ei ole nykyään ryhmäpaikkaa, mikä vähän harmittaa. Tässä(kin) tapauksessa koira on niin paljon ohjaajaansa edellä, että itse tarvitsisin neuvoja sen ohjaamiseen ja jonkun joka suunnittelisi meille sopivalla vaativuusasteella varustettuja ratoja. Itsekseen treenaillaan toki (ainakin melkein) joka viikko, mutta itse tulee tehtyä vain pieniä radan osasia tai hiottua niitä pieniä ongelmakohtia (kuten kuinka saada piisoni stoppaamaan keinulla, ja kuinka saada siitä itsenäisempi kepittelijä...).

Leian kanssa onni on hyvä ryhmäpaikka :) Viimeisimmissä treeneissä ollaan saatu kivasti keppikujaa kavennettua (ja jee, kepit ei enää ole ollenkaan kamalat!), työstetty kontakteja ja tehty jo ihan agilityradaksi kutsuttavia esteratoja. Rengasta olisi hyvä treenata lisää, kuten myös tehdä "hallitumpia" treenejä. Leia on alkanut kuumentumaan radalla ja sen seurauksena siitä on tullut herkempi reagoimaan erilaisiin häiriötekijöihin, kuten nyt muiden koirien haukkumiseen.
Saa nähdä kauanko vielä pystyy ulkona treenaamaan, toisinaan alkaa olla jo hyvinkin kylmiä illat.. Meillä hallikausi alkaa tammikuussa eli jonkinlainen tauko on loppuvuodesta tulossa. Silloin varmaan aktivoidutaan enemmän kaverikoirahommissa ja tokoiluissa.

Viime viikolla sain aikaiseksi tehdä muutamat jäljetkin, palveluskoirajälkeä siis. Leevi joka on sellanen luottokoira jälkihommissa oli ihan porsas. Se keskittyi enemmän siihen etenemiseen (ja syömiseen) että harhaili jäljeltä sivuun ja sitä joutui korjailemaan takaisin jäljen päälle.
Leia sen sijaan oli ihanan tunnollinen ja tarkka, ja jäljesti kaikki kulmat hienosti. Pitäisi tuolla saada aikaiseksi opettaa jonkinlainen ilmaisutapa jäljelle, niin voisi niitäkin ottaa mukaan. Tällähetkellä vaan motivaatio on vähän hukassa, enemmän se mejä kiinnostaisi mutta sen treenaaminen autottomana on aina niin työlästä..

Tokoiltukin ollaan Leian kanssa pääasiassa. Tai teki Leevikin viime treeneissä paikkista, aika pitkääkin sellaista ja se on sille niin simppeli liike :) Ainut vaan että se ennakoi aika usein peruasentoon nousemista, vaikka vapautankin sen aina maasta. Leian kanssa tehtiin viime treeneissä ekaa kertaa ruutua ja joo, oli aika mielenkiintoista.
Kaavailin päässäni että sheippaamalla se tajuaa varmasti idean nopeasti. Joo koira innostui heti, yrittäen tosin tarjota varsin aktiivisesti ruututörppöjen heittelyä ilmaan, niiden polkaisua tassuilla ja niiden syömistä. Sen jälkeen lähettelin sitä ruutuun namialustalle syömään, mikä oli sen mielestä huippuhauskaa, mutten nyt kuitenkaan tiedä onko se pidemmällä tähtäimellä kovin fiksua. Mielummin opettaisin sen suoraan juoksemaan sinne ilman alustoja, ettei tartte jälkeenpäin häivyttää niitä pois.. Otamme vinkkejä mielellään vastaan ;) Ehkä voisi hankkia ruututörpöt itsellekkin, niin voisi naksutella ensin kotona ilman häiriötä..
Paikallamakuu viime treeneissä oli tosi hyvä, taisi olla 4 minuuttia tuo makuu. Koira vaihtoi keskellä rauhallisesti lonkalle, mikä on Leialta jopa toivottua. Sen kanssa tärkeämpää on oikea mielentila, kun pilkunviilaus, kun kyseessä on paikallamakuu - ja onhan se ihan sallittuakin.
Muuten tuo on tokoillut varsin innokkaasti, oikea kumipallo - jolle on taas jostain ilmestynyt valtavat annokset käyttämätöntä energiaa.. :)

Ainiin, soittelin noin viikko sitten siitä luonnetestistä. 15 minuutin päästä pääsin linjoille kun ilm.aika oli alkanut, ja neiti on "vääränrotuisten" listalla nyt neljäntenä, mutta on siis hyvin epätodennäköistä että mahduttaisiin. Ensi viikolla yritän uudelleen soitella marraskuussa olevaan luonnetestiin, kokeillaan vielä sitä. Yhdestä Mh-luonnekuvauksestakin kyselin, mutta taisi olla täynnä sekin kun en saanut vastausta.. Tylsää. Haluaisin niin saada tuon ominaisuuksista jonkun ulkopuolisen arvion, ja nähdä täsmääkö se ollenkaan omiin havaintoihini ja kokemuksiini. Viimestään keväällä sitten haluaisin tuon saada testattua, nihin on vaan järkyttävän vaikea mahtua kun ovat niin suosittuja.

Messariviikonloppuun on nyt ilmottauduttu, molemmille päiville :) Kerrankin ilmoittauduin ennen viimeistä ilmopäivää jonnekkin, historiallista.. ;)

1 kommentti:

Anni kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta ja tunnustuksesta (vastaillaan kun ehditään:). Luna loikki meille eilen ekan LUVA-nollan hyppäriltä. :D