21.5.2009

Mätsäri ja treenejä

Leia esittelee palkintojaan. Tosin on itse vähän taka-alalla kuvassa ;)
(c) Heidi / Pari kuvaa BIS-kehästä






Leialla oli tänään vauhdikas päivä. Lähdettiin aamupäivällä bussilla Sahaajakadulle IHAH:n järjestämään mätsäriin :-) Paikalla oli saapunut paljon muitakin vesikoiria, tuttuja ja tuntemattomia.

Leia käyttäytyi kehässä ihan hienosti, mitä nyt hampaiden näyttäminen oli vähän vastenmielistä. Muuten se antaa kyllä tutkia itseään hyvin. Saatiin punainen nauha taas :-) Tuomarin mukaan Leia oli isojen pentujen nuorin osallistuja.
Punaisten kehässä Leia sijoittui ensimmäiseksi!! Hieno tyttö :-)
BIS-kehässä pikku-neiti alkoi jo vähän turhautua seisomiseen kun tuomarit miettivät niin kauan kenet sijoittavat. Hyvin se kuitenkin jaksaa keskittyä kun miettii miten pieni se vielä kuitenkin on.
BIS-sijoitusta ei kuitenkaan tullut. Mätsäri meni super nepeasti ja oltiin valmiita jo alle kahdessa tunnissa!

Eli Leia tänään isojen pentujen PUN-1 :) Tästä hyvillä mielin kohti ensi viikon pentunäyttelyä!
----
Illalla suuntasimme vielä neitosen kanssa tokoilemaan Kivikkoon. Pentukurssin viimeinen kerta oli tänään. Nyt treenaillaan kesä itsenäisesti ja varmaankin sitten syksyllä suunnataan johonkin tokoryhmään.
Tänään tehtiin seuraamisia ympyrässä, niin että jokainen koirakko kävelee keskelle päin ja siitä täyskäännös takaisin päin. Tarkoituksena siis saada häiriötä koirille seuraamiseen. Leia meni tosi hienosti. Eihän me vielä tehdä kun 3-6 askeleen seuraamisia, että säilytetään ne iloisina ja vauhdikkaina.
Tehtiin myös kontaktitreeniä, ja maahanmenoja. Maahanmenot on Leialla vahvoja ja nyt treenataan erityisesti sitä että se menee sivulla istumisesta maahan. Ihan hyvin se sujuu, mutta tähän olen ottanut käsimerkin mukaan joten sen yritän nyt saada pois. Naksuttimella..
Leialla on ongelmana se että se meinaa alkaa kiljumaan kun joku vieras ihminen pitää sitä kiinni kun itse menen jonkin matkan päähän. Näin ollaan siis luoksetuloja otettu treeneissä. Tehtiin niin että kun neiti alkoi kiljumaan odotin kunnes hiljenee, ja sitten kutsuin luokse. (Tulemaan eteen)
Tätä toistettiin ja neiti alkoi pikkuhiljaa olemaan rennompi kouluttajan pitäessä sitä.
Mentiin myös kentän viereen tekemään ohitusharjoituksia, ilman käskyä mentiin "lenkkipolku-tyyliin" eikä siinä nyt mitään ongelmaa ollut. Tokon vastapainoksi opetettiin pennuille myös peruuttamista, mikä olisi kyllä naksuttimella ollut paljon helpompaa treenata. Mutta klikkerit tuppaa aina katoamaan jonnekkin.. Sitten tunti alkoikin olla kasassa, kuten koko kurssi.
Treenien jälkeen suunnattiin Heidin ja Ninjan kanssa vielä läheiselle pellolle, pennuilla kun näytti vielä olevan energiaa aika paljon :-D Lapsilla oli hauskaa kun ne paini yhdessä ja juoksi.

Nyt uskoisi Leian olevan aika väsynyt tämän päivän jälkeen.. Itseasiassa se ei malta vieläkään nukkua vaan touhuaa jotain omiaan.. Ihme kakara :-)

------

Vielä tiistain agitreeneihin..Treenin alle otettiin tällä kertaa eteenmenot. Ne meni tosi hienosti! :-) Leevi on oikeesti alkanut irtoomaan kerta kerralta vaan peremmin. Tehtiin yksinkertasta mini-rataa: käyrä putki - hyppy-hyppy-hyppy ja namilautaselle. Itse ohjasin koiraa putken kohdalta.
Otettiin myös samaa rataa, mutta ilman namilautasta ja sen jälkeen vielä toiseen putkeen. Muuten meni hienosti mutta putkeen meno vähän takkuili.. Treenajä kankaloitti yksi pieni hullu portugeesikakara, joka tykkäsi kiljua kovaan ääneen kun joutui olemaan seinässä kiinni kun treenasin Leeviä.. :( En ole ollenkaan muistanut sen kanssa harjoitella pitkään aikaan sitä, että mä treenaan Leeviä ja se joutuu vaan seuraamaan paikallaan HILJAA. Tätä aletaan harjoittelemaan ihan heti. Leia kun on sitä mieltä että vaan sen kanssa pitäisi treenata, ei Leevin!

Tälläistä tarinointia tälläkertaa.

2 kommenttia:

Putzi & Sonja kirjoitti...

Onnea Leialle<3 Hyvin meni teillä mätsärissä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Wau, ONNEA Leia!!!
t. Hannele ja Stella