29.5.2011

Joskus painajaisetkin käy toteen

Leian kanssa siis käväistiin tokokokeessa tänään, ja juu ei mennyt ihan putkeen, ei todellakaan..
Se pahin painajainen sitten kävi toteen, paikallamakuu siis onnistuttiin möhlimään kaikesta treenistä huolimatta. Kaikki tehty työ sen tuskatuttavan tylsän liikkeen kanssa on valunut hukkaan! Ärsytti niin paljon, ja ärsyttää edelleen.. Onnistuin tämän mielentilan tartuttamaan koiraankin ja niinpä Leia paineistui yksilöliikkeissä. Olin niin turhautunut ja pettynyt, että kyllähän tuo koira sen huomasi, ei se tyhmä ole. Vähän luulen että tuo neiti aloittaa juoksut ihan pian, ja siksi se paineistui makuussa. Kokeen jälkeen se myös yritti rähjäillä koirille ja merkkaili varsin ahkeraan..

Tässä meidän pisteet:

Luoksepäästävyys:10, Pysyi hyvin paikallaan kun tuomari tuli tervehtimään koiraa.
Paikallamakuu: 0, Ennen paikallamakuuta viereinen uroskoira rähähti varsin kovasti Leialle, ja Leia vielä pärähti vähän takaisinkin. Leia jäi hyvin makuuseen, mutta näytti paineestuneelta. Se lipoi välillä huuliaan, mutta sitten rentoutui hieman ja vaihtoi lonkalle ihan lopussa. Kun ajanottaja alkoi jo laskea viimeisiä sekuntteja niin Leia nousi ja lähti epävarmasti tulemaan suoraan mua kohti. Jos olisi sen 5 sekunttia malttanut, niin oltaisiin se ykkönen saatu, mutta kun ei. Tämän jälkeen ketutti niin paljon että onnistuin sitten paineistamaan koiran loppuliikkeiden ajaksi..

Seuraaminen hihnassa: 7,5, Ihme löntystelyä, koira ihan paineessa. Ohjaaja kuulemma seuraa koiraa, eikä toisinpäin. Jepjep.

Seuraaminen vapaana: 7, Sama kun hihnassa, mutta lähti reippaammin liikkeelle. En sitten tiedä/muista miksi tuli huonommat pisteet kun remmiseuruusta.

Liikkeestä maahanmeno: 8, Taas kaksoiskäskyllä, joo ei näin. Miksei se koskaan treeneissä tee tollasta?

Luoksetulo: 8, Törmäsi, mutta tulipahan ainakin tiiviisti eteen eikä vauhtia puuttunut! :D

Liikkeestä seisominen: 8, Seuraaminen taas ihme himmailua, ja vissiin taas joku kummallinen vartaloapu?

Estehyppy: 8,5, Annoin taas sen kummallisen vartaloavun polvella. Mikä ihme siinä on, en sitä mitenkään tarkoituksella tee, ja vaikka tekisinkin niin ei tollanen polven heilauttaminen sen koiran suoritusta muuttaisi ;) Koira hyppäsi kuitenkin hyvin.

Kokonaisvaikutus:9, Koira on kuulemma iloinen ja tekee hyvin, mutta omistajan pitäiskin sitten vähän kiinnittää omiin liikkeisiinsä enemmän huomiota. Taisi olla Pirkko Bellaoui varsin oikeassa tässä asiassa! :D

Lopputuloksena siis 3-tulos ja 133 pistettä. Vaikkeia nuo yksilöliikkeet mitenkään hyvin menneet, niin ykkönen olisi tullut jos vaan koira olisi viitsinyt maata paikkiksessa 5 sekuntia pidempään. *syvä huokaus*

hmm.. Mitähän tässä nyt tekisi? Ainakaan kokeeseen ei torstaina mennä vaikka päästäisiinkin varasijalta osallistumaan. Ehkä me siirrytään taukoilemaan, kun tuo muutenkin varmaan aloittaa juoksut ihan pian. Sen jälkeen olisi varmaan aihetta taas ottaa paikallamakuu tehotreenin alle. Oon vähän kahden vaiheilla jatketaanko me syyskuussa alossa muutama koe varman paikallamakuun kera, vai treenataanko samalla piilopaikallamakuu kuntoon ja hypätään ensi vuonna suoraan avoon? Alon liikkeet alkaa vähän tuskastuttamaan, avossa tulee sitten Leian lemppariliike- nouto!
Toisaalta olishan se kiva hakea kisakokemusta enemmän, etenkin tämä hihnan toinen pää on niin kamala jännittäjä.. Tai sitten me ei vaan kisata, kauhea stressi tosta paikallamakuusta aina.. :(

6 kommenttia:

karoliina kirjoitti...

LAURA!!! ymmärrän täysin miltä susta tuntuu ton paikkiksen suhteen, se on niin täysin hemmetin syvältä jostain alhaalta. asenne kohdalleen nyt, yksi koe, who cares?
mutta ette te nyt todellakaan sen takia luovuta ja jätä kisaamista sikseen, ehei älä kuvittelekaan! ennenkuin huomaatkaan suosta on noustu ja sä suunnittelet täyttä päätä uusia treenejä ;) sano mun sanoneen.

karoliina kirjoitti...

uusia treenejä.. piti kirjoittaa uusia kokeita. no melkein sama asia.

karoliina kirjoitti...

niin ja sitten opettelet pitämään ittesi kurissa, sen jännityksen :D käyt vaikka niin monissa mölleissä että saat sen jännityksen kuriin.
päätät vaan olla vahva ja tukea tuova ohjaaja koiralle, kävi mitä kävi. pahin mitä ite voin nemolle tehdä, on juuri tuo että kettuunnun pilalle menneen makuun jälkeen. ja se kyllä näkyy, koko koira ihan lukossa.
ei jännityksen hallintakaan helppoa ole enkä väittäis että oon itekään siinä mikään mestari... :D
okei joo innostuin vähän kommentoimaan jotain yliturhaa soopaa. tuleepahan kommentteja.

Amy kirjoitti...

Kunhan sieltä suosta nouset, niin uutta reeniä vaan kehiin! ;D Vaikka sitten avoimen koetta silmällä pitäen. Alokasluokka ON tylsä, ja kisakokemusta voi tosiaankin hakea mölleistä ja harjoituskokeista. Niissä pääsee palkkaamaankin koiran jos tarve tulee. Jos käyt monta epävirallista koetta virallisten joukossa, ei koira niitä toisistaan erota. Jos siis itse vaan pystyt olemaan molemmissa samalla asenteella mukana.
Nyt vaan paikkamakuuta treenaamaan. Mä tiedän koiria jotka ovat paikkiksesta nousseet sen kerran (ja enemmänkin) mutta ovat myös pysyneet. Ei tuossa muu auta kuin TREENI! Niin ja mölleissä on se hyvä puoli, että voit ihan pokkana käskee koiran takaisin maahan jos meinaa nousta. Miksei virallisissakin vois, tekihän tuollakin nyt se yksi niin, mutta ehkä sitä kehtaisi paremmin siellä mölleissä sen tehdä.

No anyway. Nyt vaan jatkat treenejä! Heti ens viikolla tulet mun treeniseuraksi! Sun on pakko :D

Anni kirjoitti...

Voih. :( ärsyttävää. Tiiän, miltä tuntuu. Viime viikon treeneissä Luna nousi kanssa paikkamakuussa, mitä se ei oo tehny about puoleen vuoteen enää. Saattoi johtua siitä, että tehtiinkin poikkeuksena hieman pitempi harjoitus, ja neidillä oli kello; kahen minuutin jälkeen lähti. Mutta ei auta lannistua. Ja voihan olla että niin Leialla kuin Lunallaki oli vaan huono päivä. Jos seuraavassa kokeessa meniskin kaikki putkeen?

Laura kirjoitti...

Kiitos teille kaikille tsempityksistä! :)

On vaan niin saakelin turhauttavaa, kun vihdoin luulin että makuu toimii ja onhan sitä treenattukkin. En vaan millään tiedä miten lähtisin tuota makuuta treenaamaan tästä kuntoon. Koirahan ei treeneissä lähde ja sietää varsin kovaakin häiriötä. Eikä tuo 2 minuuttia pitäisi sille mikään ongelma olla, kestäähän se 10 min. makuitakin ja paljon suuremmalla häiriöllä..

Kokeessa olin varma että tuo pysyy loppuun saakka, mutta kun se sitten nousikin niin olisi se varmasti pysähtynyt heti karjaistaessa. Se olikin vähän kysyvän näköinen, mutta annoin sille merkin tulla luokse. En tiedä sitten miten muut koirat olisi reagoinut kun olisin karjassut sille.. Olis kyllä tehnyt mieli!

Ja joo onhan se hyvin mahdollista että Leia tekiskin seuraavassa kokeessa 10 arvoisen makuun ja pysyisi rentona. Voihan se olla että piakkoin alkavat juoksut sai sen paineistumaan siitä uroksesta.. MUTTA nyt sillä on sellainen vaihtoehto että makuusta voi nousta kun rupeaa ahdistamaan, ja se voi hyvinkin kokeilla sitä uudelleen koetilanteessa.

Kartsulle ja Annille tsempityksiä paikkisteluihin! Ja Amy, voidaan me ainakin häiriöksi tulla ens viikolla, ellei tuolla ala ne juoksut, tai sitten voin tulla Leevin kanssa häiriköimään :-D