1.5.2011

Vappuhulinoissa & tokoiluita

Leian kanssa vietettiin tänään aamupäivä keskustassa. Oltiin lupauduttu kaverikoiria edustamaan lasten vapputapahtumaan ja rapsuttajiahan siellä löytyikin kuten arvata saattaa :)
Samalla Leia pääsi tutustumaan lampaaseen ja vuohiin, ja neiti yrittikin niiden aitauksen raosta varastaa heinää itselleen ja kieriskeli heinässä.. :) Keskustassa olikin paljon ihmisiä vapun vietossa ja Leia tietysti hälinässä kuin kotonaan ja hirmu rauhallisesti käyttäytyi muutenkin.
Koiruus oli ihan väsynyt (!) koko loppupäivän...

Eilen käytiin aamulla tokoilemassa Virvan ja Tara-koiruuden kanssa. Päästiin treenaamaan hyppyä, jota ollaan tehty viimeksi viime mölleissä eli aika kauan sitten. Ajattelin että kyllä se varmaan sen kokeessakin tekee, kun sitä ei ole ennenkään tarvinnut treenata. Mutta taidetaan käydä kertailemassa sitä vielä ennen koetta kerran tai kaksi.. Ei siinä muuten mitään, mutta kun tuo muistaisi katsoa eteenpäin juostessaan ja sen ettei esteen takana kuulu mitään sivuaskelia tehdä samalla kun palaan sen luokse..! Muutenhan tuo irtoaa hypylle ihan kivasti ja jää sinne taakse, mutta ihme steppailua sen esteen takana kun palaan sen luokse. Tokoko pilkun viilausta, ei kai?

No tehtiin me pari paikkistakin. Vähän levottomia, vilkuili toista koiraa vaikka makasikin ihan paikallaan ja muuten hyvin. Tehtiin myös pientä seuraamista ja yksi luoksari. Luoksarissa ei mitään erityistä treenattavaa, mutta seuraaminen oli vähän kankeaa.. Leialla oli kuuma, ja se vaikutti sen motivaatioon.

Leevin kanssa tehtiin hyppyä myös ja pikkupätkiä seuraamisia. Seuruissa ei ollut kehumista lainkaan, ihme poukkoilua vain.. Hyppyä namialustalla. Leevi lähti käskystä heti täysiä hypylle, mutta vaikka alusta oli kohtuu iso ja sen nenän edessä suoraan niin se ei löytänyt sitä heti! Piti ihan näyttää sille mistä sen palkan saa..huoh. Kivasti alkoi sataa kun oltiin lenkillä, heti treenien jälkeen. Leevi oli pesty perjantai-iltana, mutta lenkin jälkeen oli pakko pestä ja föönata molemmat kokonaan. Leevi oli aivan musta ja Leia muistutti jotain viemärieläintä..

Muutenkin ihan kamalaan kuntoon menee noiden turkit tuosta pölyn määrästä. Leevin pesusta oli jotain 5 päivää aikaa, ja se oli perjantaina ihan kamalan näköinen jo. Se haisi, oli kauttaaltaan tumman harmaa ja turkki hapsotti joka suuntaan.. Täytyisi varmaan pestä tuo kahteen kertaan viikossa, mutta ei jostain syystä oikein innosta.. :)






Ei kommentteja: