25.10.2009

Jäljestystä, näytelmöintiä, koirakamuja ja sairastelua









Leia parka on nyt tämän illan oksennellut vaahtoa lattialle, kieltäytyy syömästä (ensimmäinen kerta sen elämässä kun ruoka jää kuppiin..) ja on tosi väsynyt.. Taidan jäädä huomiseksi aamupäiväksi vielä kotiin seurailemaan sen vointia, toivotaan että menisi ohi eikä mistään pahemmasta mahataudista olisi kyse.

Tänään siis lähdettiin jo aikaisin aamulla junalla kohti Hyvinkäätä, jossa oli siis spanieliliiton erikoisnäyttely! Junnunarttuja oli paikalla 4, yhteensä portugeesejä 34.
Leian käyttäytyminen näyttelypaikalla oli varsin rauhallista, se nukkui tyytyväisenä häkissään kovassa vilinässä ja hyödynsi myös junamatkat nukkumalla. Kehässä ravattiin vähän hitaanaisesti, eikä ollenkaan niin lennokkaasti ja energisesti kun Leiamaiseen tapaan kuuluu. Myöskin tuomari oli hieman pelottava, omistajan jalkaan piti nojata tuomarin käsitellessä. Ollaan kuitenkin tyytyväisiä arvosteluun :) Nyt alkaakin sitten ensi kevääseen kestävä tauko näytelmistä, antaa neidin kehittyä rauhassa siihen asti :)

Tässä portugalilaisen tuomarin, José Romaon arvostelu Leiasta:
" Typique, correcte assature, poil correcte, correcte queue, la cou trop longs,
corps deurait étre plus compakte et le musean plus court, mouvement deurait étre meilleur"
(Arvostelu nettisanakirjalla suomentaen, ranskasta mitään ymmärtäen: "Tyypillinen, oikeanlainen rakenne, turkki ja häntä, kaula liian pitkä, runko ei tarpeeksi kompakti ja kuono lyhyt, liikkuminen saisi olla parempaa")
Tulos: EH, JUK-3

---------

Näyttelyn jälkeen myöhemmin päivällä meillä kävi myös Riku corgi pyörähtämässä :) Laittelin alkuun myös tästä maastonakista kuvia tänne. Riku on oikein valloittava corgiherra, jolla ikää on kertynyt viisi vuotta.
-------

Eilen oltiin lähimetsässä taas jäljestämässä ja olen hurjan tyytyväinen pieniin jälkikoiriini :)
Leian kanssa päätin harjoitella kulmia, kun suorien ja kaartuvien jälkien ajaminen sujuu niin hyvin.
Tein n.20 m. suoraa, sitten n.90' asteen kuulman, taas suoraa ja yhden tiukan kaarteen. Yhteensä pituutta ehkä reilu 70 m. Leia löysi jäljen alun tosi hyvin ja lähti ajamaan oikein tarkasti. Annoin sen irrota liinassa vähän pidemmälle kun yleensä kun meno näytti niin hyvältä eikä tarvinnut jarrutella. Kulmat suoritti hyvin, ei mitään ongelmaa! Jäljellä käytin ekaa kertaa natural menua ja se toimi paljon paremmin mitä ennen käytetyt nakinpalat. Keskittyminen oli tosi hyvää!
Tein vielä toisen jäljen joka alkoi haastavasti heti puunrungon toiselta puolelta, jatkui 10 m suoraa ja sitten 90'asteen kulma ja sen jälkeen iso namipalkka. Oikein hyvin meni sekin.
Leevin kanssa tehtiin makkararuutu, joka sujui hyvin myös. Herra pysyy hyvin ruudun sisällä ja näyttää olevan perillä siitä mitä sen kuuluu siinä tehdä. Ihmisen haju = herkkua. :)

1 kommentti:

karoliina kirjoitti...

hyvin menny näyttelyssä! :--D siitä vaan jatkamaan ;)