14.4.2010

Keväisiä treenejä




Tälläkertaa kuvia Leevistä :)

Maanantaina avattiin jäljestyskausi :) Piatta lähti mukaan Nastan kanssa, ja suunnistettiin lähimetsään. Vihdoin lumi alkaa metsästäkin sulamaan, mutta sen verran sitä edelleen on että joudutaan hetkinen odottelemaan ennen kun lähden pidempää jälkeä tekemään.

Leian jäljestäminen ei todellakaan ollut mitään maltillista ja tarkkaa. Liikaa häiriötekijöitä ja näinollen keskittyminen kärsi. Leia oli ihan täynnä energiaa ja intoa jo siitä kun sai pitkästä aikaa jälkivaljaat päällensä. Tein sille tosi lyhyttä jälkeä ja muistuteltiin ihan mieleen mitä syksyllä ollaan treenailtu. Jäljen alun etsiminen oli tosi itsenäistä ja tarkkaa, mutta jäljellä se meinasi pariin otteeseen lähteä jäljestämään takaisinpäin, joten sain ohjata sen takaisin jäjen suuntaan. Saatiin kuitenkin lopetettua onnistuneeseen suoritukseen. Ensi kerralla vien sen jäjestämään yksin ja tehdään taas rauhoittumisharjoituksia ennen jäljen ajamista.

Leeville tehtiin kaksi makkararuutua, ja sillä oli tosi kivaa :) (no kaikki ruokaan liittyvä on sen mielestä hauskaa). Se teki tarkkaa nenätyötä ja oli ihan innoissaan.

Leevin kanssa oltiin eilen myös agitreeneissä. Tälläkin kertaa treenailtiin radalla paljon keppejä ja niiden hakemista, ja se menikin ne tosi hienosti :) Muutenkin meni ihan kivasti tämän päivän treenit.

Tämän kevään treenailuihin kuuluu nyt Leian osalta toko ja vähän agilitykin, sekä tietysti pk-jälki ja jos omistaja saisi aikaiseksi niin päästäisiin pari verijälkeäkin ajamaan.
Päätin ettei nyt keväällä aloitetakkaan peko-juttuja (rauniot, haku, tottis), vaikka ryhmäpaikka oltaisiin useiden hakijoiden joukosta saatukkin. Mutta parempi ehkä keskittyä nyt näihin nykyisiin lajeihin kun kiireistä on jo näiden kanssa ja sitten syksyllä katsotaan josko olisi hyvä aika aloittaa peko- harjoittelu :) Leialle myös hain tänään postista paketin, joka erityisesti sitä kiinnosti. Riistapukki ja fasaanin siipi, jolla voidaan kevään aikana vähän testailla neidin kiinnostusta niihin ja josko me sitten joskus taipuskokeitakin mentäisiin koittamaan..

Nyt taidetaan lähteä ulkoilemaan tuonne kevätaurinkoon :)

Ei kommentteja: