29.4.2010

Leevi toipilaana ja tämän viikon muut kuulumiset


Tälläinen toipilas meillä on (: Leevin hampaasta taisin aiemminkin mainita, se siis ketkesi noin kuukausi sitten ja nyt tänään iltapäivällä se poistettiin. Poskihammas kun oli, se täytyi leikata kokonaan pois ja samalla siltä poistettiin hammaskiveä (jota tosin ei paljoakaan siellä ollut). Neljä tuntia herra vietti eläinlääkäriasemalla, ja nyt kotona se on nukkunut koko illan, niin pökkyrässä se vielä on nukutusaineesta ja kipulääkkeistä. Murista piti kyllä kun naapurin koira lähti ulos, mutta muuten se on ollut varsin huomaamaton ja nukkuu edelleen boksissaan. Kaikki liikunta, hammasleikit koirien kanssa ja kovan ruuan syöminen on nyt kiellettyä. Antibiootteja se saa nyt 10 päivää ja kipulääkettä vähän tarpeen mukaan. Eiköhän se tästä alka virkoamaan pikku hiljaa (:



Leialla sen sijaan olisi energiaa vaikka jaettavaksi koko kylän koirille :D Tällä viikolla ollaan jäljestetty ja tokoiltu lähinnä, unohtamatta tietysti metsähepuleita.
Neiti on testaillut pitkästä aikaa omaa asemaansa laumassa, etenkin Leevin suhteen ja välillä koetellut tokossa että mikä tosiaan on sallittua ja mikä ei.
Etenkin paikallamakuussa se on kokeillut että miten reagoin jos se vaan nousee ilman lupaa. Vaikka yleensä pyrin toimimaan koirien kanssa positiivista vahvistamista käyttäen ja liikkeen opetuksessa olen panostanut siihen ettei se koskaan pääsisi nousemaan, niin päätin ottaa tiukemman linjan paikallamakuun kanssa. Jokaisesta noususta isken sen takaisin maahan, ja parin kokeilun jälkeen se tajuskin ettei nouseminen ole kannattavaa. Olen myös ennen iltaruokaa laittanut kipon sen selän taakse ja vapauttanut taakse, vahvistaen sitä että minun luokse hipsiminen on turhaa. Ja ollaankin nyt saatu tehtyä onnistuneita paikallamakuita, toivottavasti jatkuu samaan malliin (: Muutenkin ollaan tokoiltu vähän joka päivä ja ihan hyvin on mennyt. Koira toimii tosi hienosti kun häiriötä on vähän, mutta sitten kun kaikkea muuta hauskaa ympärillä niin keskittyminen on vähän vaihtelevaa..

Tosiaan eilen oltiin jäljestämässä molempien kanssa. Leia malttoi hienosti keskittyä jäljen ajamiseen, ja teki oikein tarkkaa nenätyötä niillä lyhyillä jäljillä mitä tein. Jäljet oli tiheästi namitettuja ja pituudeltaan ehkä 30 metriä, jokusen kulman tein ja ne se ajoi kivasti eikä maastokaan ollut mitään super-helppoa.
Leevi jälesti n. 15 metrin jäljen, ja se meni ihan mielettömän hyvin. Leevillä on kaikki ominaisuudet hyvälle jälkikoiralle. Se on mielettömän kärsivällinen, ahne ja keskittymiskykyinen, se ei myöskään ota häiriötä edes kiljuvasta Leiasta saatika jäljellä kulkeneiden eläinten hajuista tms. On se vaan taitava mies :)

Ärsyttää pahasti kun HBL'n bussit teki tälläisen yllätyslakon, eli menivät eilen lakkoon juuri kun me oltiin tokotreenihin lähdössä. Odoteltiin eilen tunti bussia, eikä päästy sitten tokoilemaan ollenkaan :/ Tänään olis ollut tarkoitus Leian kanssa ojankoon lähteä mutta eipä päästy kun lakko oli vielä tänäänkin. Tottakai mulle käy näin, just kun oli pari vapaapäivää että olis ollut aikaa jonnekkin mennäkkin keskellä päivää.. Huoh.

Ei kommentteja: