25.4.2010

Leia tokoilee ja mätsäröi





Tänäkin sunnuntaina järjestettiin mätsäri täällä viikissä, joten me osallistuttiin tietysti! Paikalla oli taas paljon tuttuja koiraihmisiä, ja päivä vierähti oikeen mukavasti hyvässä seurassa :) Samalla kartutettiin tietysti Leian häiriönsietokykyä ja kehäkokemusta.

Ennen meidän kehää, pääsi yksi koira karkaamaan JH-kehästä suoraan Leian niskaan. Onneksi ehdin nopeasti viskasemaan Leian sivummalle, ja tarttumaan rähisevää koiraa niskavilloista, joten mitään pahempaa ei sitten sattunut. Leia tosin säikähti tästä hieman, ja oli jonkin aikaa hieman vaisumman oloinen. Keskityin pitämään mätsärit sen mielestä hauskana ja riehutin sitä mätsäripaikalla, eikä se onneksi jäänyt sen enempää arastelemaan näyttelytilannetta saatika koiria.
Leian kehässä meneminen sujui oikein kivasti, ja se antoi hyvin tuomarin käsitellä itseään. Tuloksena tänään oli sininen nauha, mutta sijoitusta ei irronnut. Erittäin tyytyväinen olen Leiaan, siitä on myös tullut melko paljon maltillisempi kehässä. Riehuminen alkaa vasta kehänauhan toisella puolella ;) Onnea hurjasti aussilapsi Papulle, joka voitti hienosti isojen sinisten pentusten kehän!

Perjantaina meillä oli taas ohjattu tokotreeni, viimeistä kertaa hallissa ennen ulkokentälle siirtymistä. Tälläkertaa oli oikein kivat treenit, vaikkei vieläkään tuo koira tehnyt oikein parastaan. Tehtiin muutamia luoksetuloja, jotka meni vauhdikkaasti ja hyvin. Jäävät jostain syystä ei suju tuolla hallilla, se tarvitsee käsiavun tai sitten menee tosi hitaasti.
Hyppyä tehtiin kanssa pariin otteeseen, hyvin Leia irtoo hyppäämään mutta edelleen tarvittaisi paljon treeniä siihen ettei se ottaisi sivuaskelia hypyn takana.
Seuraaminen oli oikein hyvää, mutta tälläkertaa ei varsinaisia seuraamiskuvioita tehty. 2 minuutin paikallamakuussa olin melko lähellä koiraa ja palkkailin usein, mutta tuo koira pariin otteeseen lähti ryömimään maassa minuun päin ja nousi ilman lupaa. Nyt meillä onkin tehotreenin alla paikallamakuu, ja se sujuu kyllä melkein kaikkialla muualla paitsi tuolla hallilla.. Hyvät treenit oli kuitenkin ja koira teki töitä ainakin iloisesti :)

2 kommenttia:

Kanerva kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! Leiallakin sujui aivan mahtavasti! :) Korjaus tuohon, että me oltiin pienten pentujen kehässä, ei isojen... mutta mitäs pienistä! ;D

- Kanerva & Papu

Laura kirjoitti...

Oho, katos vaan :D Hienoa minä!
No mutta katos Papu on niin isokokokoinen niin luulin sen olevan iso koira, olihan siellä pienten kehässä lagottokin.. :D